DU är den viktigaste personen i ditt barns liv!

Via Svenska Konståkningsförbundet erbjuder vi nu möjlighet till en digital utbildning för dig som är konståkningsförälder.
En möjlighet för att du/ni ska få en så bra start på säsongen. Den går vid två tillfällen i höst. Begränsat antal platser.

Coachande Konståkningsförälder

Om du har världens bästa barn tycker du säkert att de också är värda världens bästa förälder. Att det heter ”Föräldraskap” antyder att det är något som skapas. Det finns alltid nytt att lära, ta till sig och testa.
Att bli en bättre ”coach” för sitt barn handlar inte bara om att vara en bättre idrottsförälder. Metoderna är användbara för alla aspekter på föräldraskapet. Hur jag får barnet att må och prestera bättre oavsett om det gäller idrotten, skolan, intressen eller städa rummet.

Det som gäller för barn gäller även för andra ”-skap” såsom äktenskap, vänskap, medarbetarskap och ledarskap. Oftast väcks tankar om hur det går att utveckla även andra relationer än den med sitt barn.

All förändring börjar med DIG!

Idrotten skapar möjligheter för barnen att lära sig sätta mål, ta motgångar, planera, anta utmaningar och ta ansvar för sin egen utveckling. Dessutom ofta i ett socialt sammanhang där de måste samarbeta med andra för att nå framgångar. Detta är egenskaper de har nytta av hela livet. Så hur kan vi som föräldrar bäst stötta våra barn och ge dem chansen att må bra, utvecklas och prestera?

Det coachande föräldraskapet handlar om att släppa taget lagom mycket för att barnen själva ska få komma fram till hur de ska lösa uppgiften på bästa sätt. Autonomi, trygghet och gemenskap är viktiga faktorer för att barnen ska kunna känna glädje, motivation och därmed utvecklas på ett bra sätt.

Föreläsningen tar sitt avstamp i såväl forskning som erfarenheter och coachingmetoder. Det handlar inte om pekpinnar eller påvisa brister och fel utan fokuset för denna föreläsning är att väcka tankar och inspirera till ett ännu bättre föräldraskap.

Datum Tid och Anmälan

31 oktober kl 19-21 Digital
Anmälan gör du här

7 november kl 19-21 Digital
Anmälan gör du här

Innehåll

Lite ur innehållet under kvällen

  • Varför idrottar barn
  • Coachande förhållningssätt
  • Att prata med sitt barn
  • FÖRSTÅ – VILL – GÖR – KAN!
  • Motivation genom
  • Självbestämmandeteorin
  • Har ditt barn talang?
    Självkänsla & självförtroende
  • NYHETER FÖR KONSTÅKNINGEN SÄSONGEN 2023-2024