Föregående bild
Nästa bild

Välkommen alla som vill lära sig åka skridskor!

Att lära sig åka skridskor är roligt samtidigt som det stärker kroppens muskler och utvecklar både motoriken och koordinationsförmågan.

Skridskoskolan

Vårterminen 2024 är nu fullbokad
Vi startar upp vårens skridskoskolan vecka 2.

Vem kan vara med?

För att få börja i skridskoskolan måste man kunna stå på isen utan stöd. Skridskoskolan passar både flickor som pojkar, oavsett om du är nybörjare eller om du har åkt lite själv innan.
Åkarna placeras i grupper beroende på kunskapsnivå och ålder.

Tid och Plats

Skridskoskolan bedrivs på söndagar och består av golv och is.
Golv 14.30-15.00
Is 15.15-16.05
Träningsdag och tid kan ändras pga arrangemang i ishallen.

Plats; Is, Kungsbacka gamla ishall
Golv vid fint väder ute på baksidan av nya ishallen. Vid sämre väder inne i övre foajén nya ishallen. (gamla och nya ishallen sitter ihop. Gamla är lägre och nya den högre byggnaden)
Adress Kungsbacka sportcenter 8

Vad gör vi i skridskoskolan?

Här lär man sig under lekfulla former grunderna i skridskoåkning med hopp, piruetter, slalom, saxning och massa andra fantastiska sätt att röra sig på en is. Man lär sig även att träna i grupp, ta instruktioner och uttrycka sig till musik och våra utbildade tränare har vår kunskapsstege med svenska konståkningsförbundets Lek med Leo märken som grund.
Lek med Leo är svenska konståkningsförbundets konståkningsmärken för skridskoskola. Det finns 6 märken med massa svåra utmaningar som barnen kan klara av under sin första utveckling på isen. Skridskoskolan får också förutom våra ordinarie träningstillfällen möjlighet att vara med på klubbens jul- och våruppvisningar vilket brukar vara ett mycket uppskattat inslag.

Innan vi går på isen brukar vi att ha golvträning. Medtag gympaskor och hopprep. Vi träffas i nya ishallens foajè alt ute. Här bekantar vi oss med varandra under lekfulla former. Man kan göra rörelser och övningar som vi sedan prövar på isen. Under pågående golvträning hänvisas föräldrar till utsidan av foajèn eller cafeterian.

Att tänka på vid träning

  • För att minimera skaderisken är det nödvändigt att använda riktig utrustning. Att använda bra skridskor är det bästa sättet att förebygga skador. Bra utrustning gör också att barnen lär sig i en snabbare takt. För nybörjaråkare gäller också att hjälm måste användas.
  • Kom i god tid till träningen. Det tar ibland längre tid att snöra på skridskorna på barnen än man förväntat sig. Har lektionen redan börjat är det störande för de andra barnen och tränaren med eftersläntrare.
  • Försök att få barnet att gå på toaletten före träningspasset.. De minsta barnen har inte så bra koll på detta själva och behöver påminnas.
  • Det är inte tillåtet att tugga tuggummi eller annat under träningspassen.
  • Barnen bör ha mjuka och rörelsevänliga kläder och vantar på träningen. Hjälm är obligatorisk för alla åkare.
  • Namnmärk skridskoskydden. (Så är chansen större att du återfår dem om någon t.ex. oavsiktligt tagit fel skydd.)
  • Föräldrar och andra som är med vid träningen kan sitta på läktaren.Området runt sargen är till för åkare och tränare.

Betalning

Betalas via faktura inkl medlemsavgift som är obligatorisk. Fakturan kommer skickas ut innan terminstart och ska vara betald innan första gången. Utebliven betalning förlorad plats.

Tränare / grupper

Justus Strid är ansvarig tränare för skridskoskolan.
Huvudtränaren och ansvarig tränare placerar åkaren i lämplig grupp. Huvudtränarna kommer tillsammans överens om byte mellan grupper. Åkare kan flyttas till vår vanliga verksamhet i en färggrupp när tränarna bedömer att det är lämpligt.

Föräldrar på isen

Om ditt barn behöver ditt stöd som förälder på isen är det tillåtet att vara med vid första tillfället med skridskor på. Behöver ditt barn fortsatt stöd på isen, tag kontakt med ansvarig Justus. Föräldrar till våra skridskoskolebarn får gärna sitta på läktaren men ej vistas i utbytarbåset eller stå längs med sargen.

Vid frågor om träningen eller grupperna kontakta Justus Strid som leder skridskoskolan och är på plats på isen.
Övriga frågor kontakta vårt kansli