Välkommen till Team Bliss - Synkroförberenande träning

Nu startar vi upp Team Bliss för säsongen 2023/2024. Här finns möjlighet för de yngre åkarna att lära sig grunderna för Synkroniserad Konståkning och få en känsla av konståkningens lagsport. Synkro är konståkningens lagsport och den yngsta disciplinen inom konståkning. Synkro går ut på att de individuella åkarna strävar efter att åka så samspelt som möjligt, i harmoni med musiken, i olika formationer såsom cirklar, linjer, hjul och block.

Synkroförberedande träning vad är det?

Här kommer man att få lära sig grunderna i synkro såsom hur man åker bredvid en annan åkare, hur man håller i varandra men det största fokuset kommer att ligga på skridskoteknik och att lära sig åka i takt till musiken. Så denna träning passar alla oavsett om man i framtiden vill hålla på med synkro eller bara åka singel.

Förkunskaper & ålder

För att få vara med på denna träning ska man ha godkänd saxning samt vara född 2014 eller tidigare.

Träningsinformation

Träning:  onsdagar 17.45-18.35 i gamla hallen.
Start: v37
Kostnad: 1200kr/termin

Detta ligger utöver den vanliga träningen i färggrupperna. Det är alltså inte någon träning som ska ersätta den vanliga träningen utan blir ett pass extra i veckan.  Kostnaden för att vara med i Team Bliss kommer att läggas till på de ordinarie fakturorna som kommer under säsongen.

Tränare & Kontakt

Vi som kommer att hålla i passet är Lena Ehrenborg samt Helena Ericson, som båda har en lång karriär bakom oss som både åkare och tränare inom synkro. Tillsammans har vi jobbat med klubbens ungdomslag Team Together under fyra säsonger och älskar att få dela med oss av våra kunskaper till nya åkare.