Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Hjälm:

Alla åkare som inte tagit tredje märket skall bära hjälm. Det skall vara en godkänd hjälm för hockey eller skidhjälm. Cyckelhjälm godkänds ej.

Skridskor:

Det är viktigt att alla har bra skridskor för att redan från början få en positiv upplevelse av att lära sig åka skridskor. Det finns ett antal "riktiga" konståkningsskridskor, Jacson, Wifa Prima, Risport eller Graaf etc..

Fördelen med dessa är att barnens fot och vrist får maximalt med stöd så de lättare kan tillgodogöra sig åkningen. Hockeyskridskor och enklare konståkningsskridskor har inte samma stabilitet, skena och slipning.

 

Knyta skridskor

 

  • Det är viktigt att snöra skridskon så att foten får stabilitet, men samtidigt känns behaglig. För lös snörning gör att det bildas veck på kängskaftet och det blir svårt att hålla foten rak. Snörar man däremot för hårt så stoppas blodflödet till foten, vilket gör att man lätt fryser och får ont i fötterna.
  • Längst fram på skridskon skall snörningen vara lösare för att tårna skall kunna röra på sig. Mitt på kängan snörar man hårdare, så att hälen ligger an mot kängan och foten sitter stadigt i skridskon. Överst på skridskon knyter man lösare igen, för att vristen skall få viss röresemån.
  • Använd inte för långa skorsnören, vilket kan innebära en fara på isen.

 

Halsskydd:

Vi rekomenderar alla att ha halsskydd vid all isträning. Detta finns att köpa på tex Team Sportia. Vid Syncro träning är halsskydd obligatoriskt.

Klädsel:

Tänk på att inte ha för bylsiga kläder så tränaren kan se din kroppshållning.

Håret skall vara uppsatt.

Golvträning:

Gympaskor och hopprep

 

Uppdaterad: 13 JUL 2018 11:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kungsbacka KK - Konståkning
Box 10122
43422 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0761398115
E-post: kansli@kungsbackakk....

Se all info