Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsföräldrar

21 SEP 2018 21:23
Vi kan alla behöva bli påminda om de dokument som Svenska Konståkningsförbundet tagit fram ...
 • Skapad: 21 SEP 2018 21:23

Att bli konståkningsförälder är för de allra flesta ett möte med en helt ny värld. En värld full av magi, förundran, spänning, glädje, glöd och gemenskap. 

Men även en värld full av kalla ishallar, tidiga morgonträningar och en mängd olika begrepp och tävlingsregler att sätta sig in i den dagen ens barn börjar tävla. Efter några år i skridskoskolan och konståkningsskolan försöker man som förälder hålla reda på massa olika hopp – som alla ser likadana ut för det otränade ögat. Man försöker se skillnad på piruetter i olika positioner på olika ben och begripa steg som åks kors och tvärs över isen – i till synes helt obegripliga mönster! För att inte tala om när barnen åker i grupp och man ska titta på 10-16 individer som samtidigt utför de mest fantastiska formationer utan att krocka med varandra! Allt detta har barnen stenkoll på.  Texten ovan är hämtad fr. Svenska Konståkningsförbundet Att vara konståkningsförälder  

Kungsbacka Konståkningsklubb har uppmärksammat att vi alla behöver bli påminda över den uppförandekod som Svenska Konståkningsförbundet har tagit fram och som grundar sig i konståkningens gemensamma värdegrund och våra gemensamma riktlinjer som framgår i idédokumentet Konståkningen Vill

Uppförandekoden omfattar alla i föreningen, distriktet och förbundet, oavsett vilken roll man har – styrelseledamot, anställd personal, ledare, kursföreläsare, teknisk funktionär, tränare, åkare och deras föräldrar/familjer.

Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod

 1. Vi ger alla medlemmar inom svensk konståkning möjlighet att uppleva glädje, glöd och gemenskap.
 2. Vi ansvarar för åkarnas och övriga aktivas hälsa och välmående i samband med konståkningsverksamhet.
 3. Vi underlättar åkarens och övriga aktivas utveckling med utgångspunkt i den enskilda individens utvecklingsnivå, förutsättningar och ambitionsnivå.
 4. Vi är goda förebilder genom vårt uppförande både på och utanför isen.
 5. Vi bidrar till åkarens och de övriga aktivas utveckling genom att göra dem delaktiga i beslut som rör deras konståkningsutövande samt skapar en miljö där individen reflekterar och tar ansvar.
 6. Vi förespråkar och utövar rent spel och en dopningsfri idrott.
 7. Vi håller oss uppdaterade kring och är förtrogna med gällande stadgar, regler och allmänna bestämmelser för föreningen, distriktet och förbundet.
 8. Vi accepterar ingen form av kränkningar eller trakasserier.
 9. Vi respekterar varandras olika roller och uppdrag samt accepterar spelets regler, regeltolkningar och beslut vid tävling och test.
 10. Konståkning är en idrott för alla och vi respekterar allas lika värde.

Kungsbacka Konståkningsklubb önskar att vi alla kan respektera tränare och åkare genom att ta ett steg tillbaka och låta träningarna vara en fredad zon. Där tränarna har möjlighet att utveckla sina åkare och åkarna har möjlighet att fokusera på sin träning. För att få ett lugn ser vi helst att föräldrar sitter i caféet under träning men förstår att vissa åkare kan behöva hjälp och att föräldrar därför behöver sitta på läktaren.

 


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kungsbacka KK - Konståkning
Box 10122
43422 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 030019850
E-post: This is a mailto link