Hoppa till sidans innehåll

Bemanninggruppen


För att vi skall kunna genomföra våra tävlingar (vilket är nödvändigt för att våra åkare skall få deltaga på andra klubbars tävlingar) krävs det att varje medlemsfamilj bidrar med minst tre funktionärspass per säsong (per år). Ett funktionärspass är mellan 4-6 timmar och antalet pass baseras på antalet istimmar barnet åker per vecka i klubben.

Vi använder oss av en bemanningsmodell som innebär att antalet arbetspass ökar med antalet timmar barnet tränar på isen.

De som är undantagna bemanningen är de medlemmar som åker i någon konståkningsgrupp, nybörjargrupp konståkning, skridskoskolans medlemmar och styrelsen i Kungsbacka KK. De brukar istället få bidra med bakning eller annat lättare.
 
Bemanningen baseras på antalet istimmar per vecka:1-3 timmar isträning: 3 pass 4-7 timmar isträning: 4 pass>8 timmar isträning: 5 pass. Max 8 pass per familj (för de familjer som har flera barn i klubben)

Om man har förhinder ordnar man byte själv och meddelar bemaningsgruppen.

Kontak bemanningsansvariga:

Lisa Johannson och Lina Klerfors

E-post: 

 

Nedan finns en beskrivning av några av de funktionärsuppdrag som behöver förstärkning denna säsongen.  Om du är intresserad av att arbeta med något av dessa, kontakta gärna oss bemanningsansvariga. Annars blir man (som brukligt) satt på det funktionärsuppdrag som passar bemanningsplaneringen.

Arenagrupp:

En grupp för dig som är lite händig! Ni förbereder hallen för tävlingar och uppvisningar och ser till att domare och tävlande får bästa möjliga förutsättningar. Arbete utförs i regel innan tävlingshelgen påbörjas och gruppen arbetar tillsammans med utsmyckningsgruppen för att ishallen skall vara i toppskick inför varje tillfälle. Även nedmontering av det byggda delarna görs efter tävlingens slut

Musikansvarig:

Att vara musikansvarig innebär att sköta musiken under tävlingen. Du ser till att all musik till tävlingen finns klar för uppspelning.  Musikansvarig ansvarar även för att se att det finns lämplig musik till uppvärmning och paus. Troligtvis ligger musiken nedladdad på fil och sköts via en dator men även CD-skiva och USB-sticka kan förekomma. Här får man alltid den information man behöver från tävlingskommittén.

Speaker:

En speaker måste ha en klar röst och kunna tala högt och tydligt i mikrofonen. Speakern presenterar åkaren, välkomnar ut på isen, tackar för åket och presenterar poängen. Det finns ett speciellt manus att följa för olika typer av tävlingsarrangemang.

Filmare:

Filmaren filmar åkarens/lagens alla tekniska moment på isen, så att domarna sedan kan titta på klippet igen och avlämna en säker bedömning. En rolig uppgift för dig som är lite tekniskt intresserad. Möjlighet att träna på att filma finns om man så önskar.  

Sjukvårdare:

Ofta kombineras funktionen sjukvårdare med att vara Grindvakt, dvs att man släpper av och på åkare på isen i rätt ordning. För att vara sjukvårdare behöver du vara sjuksköterska/läkare med ABCD och HLR-kunskaper. Det är bra att vara flera på den här uppgiften! Här får man följa tävlingarna “på första parkett”! Olika tävlingar har olika kravspec på sjukvården.

 

Uppdaterad: 16 JUL 2018 12:37
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kungsbacka KK - Konståkning
Box 10122
43422 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 030019850
E-post: This is a mailto link