Hoppa till sidans innehåll

Dansträning med Adina


Dansträning med Adina Haglund - 

Tack för en fin uppstart med alla fina elever på Kungsbacka KK.
Vi har hunnit med mycket under en kort tid och jag har mycket planer för denna termin. Vi ska börja sätta upp mål och delmål. Jag som danstränare kommer att sätta upp mål och jag kommer ge tid till att alla får lägga upp sina egna mål under denna terminen som vi kommer hjälpas åt att sträva mot. Och lägga stor vikt på delmålen.
Vi kommer jobba mycket på vårt uttryck, utstrålning, och självklart vår dansteknik, där allt grundar sig. 
Den fysiska utvecklingen och träningen påverkar mycket hos alla som individer och påverkar mycket positivt på den psykiska utvecklingen och ger en en bättre självkänsla som bygger upp en trygghet och gör att man blir stark som dansare. Vilket kommer speglas av på isen. 
Alla utgår efter sina egna förutsättningar, skador m.m. Och tillsammans pushar vi varandra till ytterlägen.
Jag har undervisat i 10 år snart och har stor erfarenhet av att undervisa i alla åldrar. Jag har yrkesutbildning från Balettakademien i Göteborg. Vilket gör att jag är mån i hur jag undervisar och hur jag ska bygga upp mina klasser för bästa resultat för eleverna. Och hur vi förebygger och på bästa sätt undviker skador. 
Många har märkt att jag är ganska sträng som tränare, och har mycket regler på mina klasser. 
Dansen för mig är mitt liv och jag värdesätter det som högst. Och är tacksam att få dela med mig utav detta till alla elever. För att dem ska kunna utnyttja kunskapen senare i sitt starkaste element, på isen. 
 
Under tiden som har gått har vi jobbat mycket i grupper för att skapa, både med mitt material men också att dem har fått skapa eget. Och att kunna presentera detta för publik, fått kritik och fått göra om och lägga till. Och börjat lära sig att kritisera varandra för att hjälpa till att bli bättre i utförande.
Jag har också börjat med Street Dance och Contemporary, och kommer sedan att fortsätta med balett.
Under balettveckan kommer vi att gå igenom en del mål med träningen och följa upp dem tillsammans. Jag kommer också be dem sätta egna mål som vi kommer jobba på. 
Sen följer vi upp allt innan vi går in i nästa tema. Vilket kommer vara artikulationer, där det är STORT fokus på uttryck. Både i ansiktet, men också minst lika mycket i armar, händer, fingrar, och rygg. Som kommer vara första fokuset. Där vi senare kommer gå över till bålen där allt börjar och sen ben, med fokus på knäna och fötterna. 
Innan terminen är slut ska vi ha tagit oss igenom delmål och nått upp till våra mål.
Jag vill gärna att dem har med sig ett skrivblock/anteckningsblock och penna till klasserna, vill ej at man använder sig av sin mobil.
Uppdaterad: 09 FEB 2019 08:31
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Kungsbacka KK - Konståkning
Box 10122
43422 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 030019850
E-post: This is a mailto link