Vår verksamhet

SKRIDSKSKOLA

Det ska vara kul att lära sig åka skridskor! Ett sätt att lära sig är att gå i skridskoskola i Kungsbacka Konståkningklubb. Vi vänder oss till alla upp till 7 år. I Skridskoskolan kan du vara med om du vill ha roligt på isen med dina kompisar samtidigt som du på ett lekfullt sätt lär dig skridskoåkningens grunder.

NYBÖRJARE

I våra nybörjargrupper övar man på grunderna i konståkning tillsammans med kompisarna på isen. I träningen ingår både medveten kunskapsträning men här är också leken är en viktig del av träningen. I våra nybörjargrupper går du om du är över 7 år.

FORTSÄTTNINGSÅKARE

I fortsättningsgrupperna tränar man två timmar  eller mer i veckan beroende på hur säsongens grupper ser ut. Dessa åkare tränar bl.a. på färdigheter som behövs för våra olika kunskapsmärken. När man klarat våra tre kunskapsmärken kan man småningom börja sträva efter högre kunskap och då brukar man försöka börja ta tester enligt Svenska Konståkningsförbundets nationella testsystem.

TÄVLINGSÅKARE

När man klarat Svenska Konståkninsgförbundets tävlingstest är man redo att bli en tävlingsåkare.

Kungsbacka Konståkningsklubb har åkare inom både singel och synkro på samtliga nivåer. Man kan självklart utöva bägge disciplinerna.

Uppdaterad: 16 JUL 2018 12:50

Postadress: